Już 19 kwietnia (piątek) o godz. 19:00 wybierz się z nami do słonecznej i pełnej uroku Grecji na przepyszną podróż kulinarną pod nazwą "Kalimera". Nasi kucharze zaserwują Wam wyjątkową kolację degustacyjną złożoną z dań: przystawka zimna, przystawka ciepła, zupa, danie główne, deser.
Zaplanuj wieczór na greckie pyszności kuchni tradycyjnej, które zaserwujemy Ci w daniowej kolacji degustacyjnej podczas zaplanowanego wydarzenia. Nasze spotkanie rozpoczniemy przystawką zimną sałatką a'la Horiatiki z grillowanym serem halloumi, pomarańczą, szpinakiem baby i granatem, przechodząc płynnie do podania przystawki ciepłej Gemista czyli czerwonej papryki faszerowanej kaszą bulgur, warzywami i serem feta. Jako zupa pyszne Gazpacho Sefardi (chłodnik ze świeżym ogórkiem), a zwieńczeniem kolacji będzie danie główne tradycyjna Moussaka, czyli zapiekanka z bakłażanem, pomidorami malinowymi, mięsem wołowym oraz sosem beszamelowym. Całość wieczoru osłodzi kormos sokolatas - deser czekoladowo-chałwowy z kruchymi ciasteczkami. Będzie pysznie!